Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Rózsa György: Engem a sors elég sokszor agyonvert

A lányán és az unokáján kivül minden szerettét elveszítette az elmúlt évtizedek alatt.

Rózsa György volt Palik Lászlóék vendége a Három Igazság legújabb adásában. A műsorvezető mesélt a karrierje mérföldköveiről és a magánéletéről is: elárulta, máig sem tudta elrendezni magában azt, hogy a felesége, Kanyó Éva 23 évvel ezelőtt, 39 évesen elhunyt. Hasnyálmirigyrákban szenvedett.
Mint mondta, a lányukban, Csillában gyakran látja a néhai nejét, akivel máig beszélget olyan módon, hogy végiggondolja, mit mondana egy-egy szituációban, hogyan reagálna, ha még köztünk lenne.
– Nagyon nagy szükségem van nekem az Évára, akkor is, ha földi valójában nincs itt. Éva mindig él nekem. Nagyon sokan mondják a barátaim közül, hogy már el kéne engedni, miért nem engeded el? De soha nem értettem meg ezt a gondolkodásmódot. Miért kéne elengedni valakit, akit szeretünk? – magyarázta Rózsa, hozzátéve: nemcsak a felesége elvesztésével kellett megküzdenie az elmúlt évtizedekben.
– Engem a sors elég sokszor agyonvert. Mondjuk, hogy a kislányomon kívül, meg hát most már az unokámon kívül mindenki meghalt, akit szerettem. Már a családban. Nem volt időm egyik halálnál sem rákészülni. Édesapám egy hónap alatt, Évi egy hónap alatt, a testvérem három-négy nap alatt halt meg. Az édesanyám egy hónap alatt. Mindegyikük úgy ment el, hogy nem lehetett megérteni – mesélte a tévés, aki később úgy fogalmazott, a felesége haláláig „patakzott” az élete, utána viszont belevágott a sors. Mint mondta, onnantól kezdve kellett megtanulnia, milyen borzalmas igazságtalanságok vannak az életben. Azóta is sok nehézséggel kell megküzdenie, de eldöntötte, nem engedi, hogy bárki lesajnálja, vagy a lánya gyengének lássa. A tévézés pedig boldoggá teszi, gyógyszerként gondol rá, ha interjút adhat, vagy a közönséggel beszélgethet.