Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Falta az életet, a nők is rajongtak Várkonyi Andrásért!

Fiatalon két végén égette a gyertyát Várkonyi András.

A Barátok Közt Vili bácsija korábban még bárzongoristaként is dolgozott, de keresetét azonnal el is verte éjszakai bárokban. Falta az életet, a nők is rajongtak érte. A színész még mindig imád zongorázni, nemrég azonban komoly ízületi fájdalmai miatt úgy tűnt, lehet, hogy örökre el kell búcsúznia kedvenc hangszerétől.
Volt egy nagynéném, aki igen muzikális volt, ő szerzett egy zongorát, az ő tanácsára jártam zeneiskolába. Beethoven Für Elise-ig jutottam el, aztán betört a beat korszak és rájöttem, hogy azok közül a dalok közül bármit el tudok játszani, így abbahagytam a tanulást. A kaposvári színházi tagságom után, a társulat hegedűsével elmentünk a Balatonra, ahol duettet adtunk elő. Rettenetes technikai körülmények között, megfáradt, öreg zongorákon, sorra a parti üdülőkben. Én zongoráztam, ő dobolt. Amikor a vendégek kellő mennyiségben fogyasztottak alkoholt, akkor elővette a hegedűjét, én pedig kísértem. Akkoriban nagyon sokat csajoztunk, amit kerestünk este a zenével, azt utána az éjszakai bárban el is tapsoltuk. Fiatalok, szabadok voltunk. Abban az időben volt sláger a Hull az elsárgult levél, de a rádióban nem nagyon hallhatta az ember. Bementem a cukrászdába, és bedobáltam a kétforintosokat a wurlitzerbe, úgy tanultam meg a dalt. Aztán jött az ősz és leszerződtem a Vidám Színpadhoz. Mára már pedig csak a magam gyönyörűségére játszom, igaz ebben az utóbbi időben a sors is közbeszólt – emlékszik vissza András, ugyanis egy ideig úgy tűnt, a zongorázás már inkább fájdalmat, mint örömet jelentett a számára.

Andras fiatalon rotated

Jött az ízületi fájdalom, főleg a jobb kezemben, a kisujjamnál és a csuklómnál. Megpróbáltatást jelentett a zongorázás, aztán amikor már a végtagjaimba és a csípőmbe is kiterjedt és olyan volt, mintha tűvel szurkálnának, akkor éreztem, hogy valamit tennem kell. Úgy voltam vele, hogyha nem teszek valamit, akkor baj lesz. Jönnek a felkérések és ez a világ egy mókuskerék. Ha az emberről lemondanak, annak hosszú távú hatása van, a hivatásra és a megélhetésre nézve is. Oszvald Marika ajánlott egy ízülettámogató gyógynövény-keveréket, ami segített a bajomon. Ez nagyon sok hasznos összetevőt tartalmaz, például a fűzfakéregben gyulladásgátló anyagok vannak, középkori szerzetesek is használták már fájdalomcsillapításra. Az indiai tömjénfa egy igazi ajurvédikus kincs, alkalmas arra, hogy blokkolja a gyulladást okozó enzimeket. A sárgavezért már a 2. században is használták, az egyik leghatásosabb tradicionális kínai gyógynövénynek tartják, több, mint 160 hatóanyagot tartalmaz. Meggyőződésem, hogy amik hatottak az 1000-2000 évvel ezelőtti emberekre, azok most is segítenek, csak meg kell velük barátkozni és használni kell – magyarázta a színész, aki a kényszerpihenő után újra fájdalom nélkül ülhet le esténként a zongorához, de a kerti munka sem okoz már nehézséget.

varkonyi2


Ez azért jó, mert a teherbírásom visszanyertem, fel tudom vállalni még mindig egy aktív ember szerepét, nem vagyok magatehetetlen öregember. Ott van az unokám, aki 12 éves. Az ő tempóját, az ő energiáját úgy érzem még tudom követni. Ki akarom használni ezeket az együtt töltött éveket, mert mindjárt kamaszodik és ki tudja meddig igényli még ennyire a nagyszülei társaságát – tette hozzá boldogan András.