Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

A gyógyíthatatlan betegséggel küzdő Céline Dion „elvesztette az irányítást az izmai felett”

Testvére adott hírt a világsztár állapotáról.

Céline Dion tavaly decemberben minden koncertjét lemondta határozatlan időre, mivel mint bejelentette: egy nagyon ritka neurológiai rendellenességet, az úgynevezett stiff-person-szindrómát diagnosztizáltak nála, ami az izmokat támadja meg, beleértve a hangszálakat és a szívet is. Állapotáról egyik testvére, Claudette Dion legutóbb augusztusban beszélt, ő akkor azt mondta: „Nincs gyógyszer, ami hatásos volna, de a fontos a remény.”
Claudette Dion nemrég újra nyilatkozott egy kanadai lapnak, ekkor azt mondta, húga állapota idővel súlyosbodott, mostanra „elvesztette az irányítást az izmai felett”.
Ami összetöri a szívemet, az az, hogy mindig is fegyelmezett volt. Mindig keményen dolgozott. Az édesanyánk mindig azt mondta neki: »Jól fogod csinálni. Rendesen fogod csinálni« – mondta el a nővér, hozzátéve: az énekesnő a szörnyű kilátások ellenére is vágyik arra, hogy újra fellépjen. – A mi és az ő álmaiban is az a cél, hogy visszatérjen a színpadra. Hogy milyen minőségben, azt nem tudom.
A stiff-person-szindróma a tudomány mai állása szerint gyógyíthatatlan betegség. Mivel nagyon ritka az előfordulása (egymillióból egy embert érint), nem végeznek sok kutatást a területen. Claudette Dion elmondta, számos beteggel és szeretteikkel áll kapcsolatban, „akik elvesztették a reményt”, hogy valaha is találnak gyógymódot a betegségre.
Céline Dion két hónapja jelent meg utoljára nyilvános eseményen, amikor fiait egy hokimeccsre vitte el.