Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Stohl András vallomása: Beletörődtem, hogy nem kapok Kossuth-díjat

Törvény mondja ki, hogy büntetett előéletű nem részesülhet állami kitüntetésben.

A Beköltözve Hajdú Péterhez pénteki részében Stohl András lesz a műsorvezető vendége. Az előzetesből kiderül, a beszélgetés során azt a témát is érintik majd, Stohl miért nem kaphatja meg a magyar kultúra művelésének és ápolásának elismeréséért járó legmagasabb magyar állami kitüntetést, a Kossuth-díjat.
Volt ez a »lex Stohl«. Amikor bent voltam a börtönben, akkor hoztak egy olyan törvényt, hogy nem kaphat állami kitüntetést, aki büntetett előéletű. A köztudatban én mindig is az leszek, mert hogy börtönben voltam, de már három éve elévült, ahogy kijöttem. (…) Kaphatok, de biztos sokan felhorgadnának, hogy »Hú, hát az alkoholista narkós! Ez kap Kossuth-díjat? És ez miért nem?« Én ebbe beletörődtem – mondja el a műsorban Stohl, akit 2011-ben súlyos testi sérülést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt jogerősen 10 hónap letöltendő börtönre ítéltek. Végül öt hónap után jó magaviselettel feltételesen szabadult.
A színész a szüleiről és saját apaságáról is beszél Hajdú Péternek, illetve egy meglepetésvendég is érkezik hozzá Bodrogi Gyula személyében.