Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Elhunyt Szurdi Miklós

73 évesen elhunyt Szurdi Miklós színész, rendező, színházigazgató, forgatókönyvíró – halálhírét Dr. Pásztor László, Erdőkertes polgármestere tudatta a Facebook-oldalán.

„MEGHALT SZURDI MIKLÓS! Mély megrendüléssel fogadtam a hírt. Nagyon megkedveltem Őt, mert fiatalos gondolkodása és sajátos világlátása ösztönzően hatott a környezetére. Szurdi Miklós művész volt. Egy ember, akire számíthattam. Munkaerő, aki szívén viselte Erdőkertes kulturális életét. Egy hős, aki kitartóan viselte hosszan tartó, komoly betegségét. Elment, és nagy űrt hagy maga után. Köszönjük Miklós, hogy nekünk is voltál!” – írta a polgármester posztjában.


Szurdi nevéhez több televíziós sorozat, köztük a Família Kft. és az Angyalbőrben, továbbá számos színházi darab kötődik, de az utóbbi években már nem rendezett, körülbelül félévvel ezelőtt az erdőkertesi Faluház és Könyvtár vezetője lett. Szurdi Miklós meghaltSzurdi Miklós 1950. október 2-án született Budapesten. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1974-ben színész, 1976-ban rendező szakos diplomát szerzett. A kecskeméti Katona József Színház, a szolnoki Szigligeti Színház, majd a Nemzeti Színház tagja volt. 1983-tól a Mafilm és a Magyar Televízió, 1990-től a Veszprémi Petőfi Színház rendezőjeként tevékenykedett, 2003 és 2008 között a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója volt. Számos színházi darabot rendezett, neki köszönhetjük Elton John és Tim Rice Aida című musicaljének 2007-es, magyarországi ősbemutatóját is. Hét részt rendezett a Linda című sorozatból, emellet a rendezője és forgatókönyvírója volt az Angyalbőrben, a Família Kft., a Kern András főszereplésével elkészült Privát kopó és az Éretlenek című sorozatoknak. Első felesége Gór Nagy Mária színésznő volt, akitől két fia született, Tamás (1975) és András (1977). 1988-ban ismét megnősült, Appel Edittől született István (1987) fia és Judit (1990) lánya. Az 1990-es évek közepén vette feleségül Xantus Barbara színésznőt, aki szintén egy lánnyal és egy fiúval ajándékozta meg, Panna 1997-ben, Balázs Benjámin 2003-ban jött a világra.

Fotó: MTI/Mohai Balázs