Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Bűnösnek találták emberölésben az Alec Baldwin-film fegyvermesterét

Az ügyész az orosz ruletthez hasonlította a forgatást, ahol több éles töltény is volt.

Gondatlanságból elkövetett emberölésben bűnösnek találták Hannah Gutierrez-Reedet, a Rust című western fegyvermesterét – számolt be róla az ABC News. Az esküdtszék szerint az ő mulasztása miatt került éles lőszer a fegyverbe, amely ahhoz vezetett, hogy 2021 októberében a film forgatásán Alec Baldwin véletlenül agyonlőtte Halyna Hutchins operatőrt, és megsebesítette Joel Souza rendezőt. A második vádpontban – a bizonyítékokkal való visszaélésben – az esküdtszék nem találta bűnösnek a 26 éves nőt.
A kéthetes tárgyalás során az ügyészek több olyan bizonyítékot is bemutattak, amelyek alátámasztották, hogy Gutierrez-Reed figyelmetlensége és hanyagsága vezetett a balesethez. Bebizonyosodott például, hogy a vaktöltények közt hat darab éles lőszer is volt, amelyeket Gutierrez-Reed vitt a forgatásra, és bár a szándékosságról nem volt szó, arról igen, hogy a fegyvermester „elképesztő gondatlanságról” tett tanúbizonyságot, amikor nem sikerült megkülönböztetnie a vaktöltényeket és az éles lőszertől.
Nem azt mondom, hogy Hannah Gutierrez szándékosan vitt éles töltényeket a forgatásra. Azt mondom, hogy hanyag, figyelmetlen és meggondolatlan volt – mondta el záróbeszédében Kari Morrisey ügyész. Több olyan képet is bemutattak, amelyeken a stábtagok – köztük a végzetes balesetben a fegyvert elsütő Alec Baldwin is – ráfogják a fegyvereket másokra, sőt, egy olyan kép is előkerült, amelyen maga Gutierrez-Reed irányítja a saját fejére a fegyvert. Az ügyész „orosz rulettnek” nevezte a forgatást, amely hemzsegett a biztonsági mulasztásoktól.
Nem az történt, hogy Hannah Gutierrez egyszer hibázott, és abból az egy mulasztásból lett a tragédia. Itt véget nem érő biztonsági mulasztások egész soráról van szó, amelybe belehalt egy ember és kis híján egy másik is – tette hozzá az ügyész.
Gutierrez-Reed ártatlannak vallotta magát, az ügyvédei azzal védekeztek, hogy védencükből bűnbakot csinálnak. Az esküdtszéket nem hatotta meg az érvelés, gondatlanságból elkövetett emberölés vádjában bűnösnek találták.
A fegyvermester 18 hónapos börtönt és 5000 dolláros büntetést kapott, ügyvédei fellebbeznek a döntés ellen.