Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

„A szívem megtelt szeretettel és félelemmel is” – Bay Éva és Oszvald Marika idősek otthonába látogatott

Marika és Éva örömmel fogadták egy Pest vármegyei idősek otthona meghívását, hogy együtt tornázzanak idős, sok esetben kerekesszékes lakóikkal.

Kevesen tudják, de ahogy ők fogalmaznak: „ezer éve” jó barátságot ápol Bay Éva és Oszvald Marika. A két nő a 80-as évek elején még tornázni is együtt járt. Most egy idősek otthonába látogattak el közösen, hogy megmozgassák az ott élőket.

DSC 5575


– Sok barátom, hozzátartozóm került már idősek otthonába, így viszonylag gyakori látogatója vagyok ezeknek az intézményeknek – kezdte Oszvald Marika. – Azért is fogadtam örömmel a meghívást, mert hiszem, hogy ebben a korban is fontos, hogy mozogjunk. Ne legyünk álszentek, már mi is hetven felett vagyunk, minket is utolértek azok a gondok, amik az időseket általában érik. Talán példát tudunk mutatni, hogy nem szabad ezek ellenére sem feladni. A mozgás nekem mindig is az életem része volt, volt olyan, hogy cigánykerekezve mentem haza az iskolából, mert úgy gyorsabb volt. Nemrég azonban egy ízületi gyulladás miatt nagy fájdalmam volt, akkor a mosdóig is alig bírtam kimenni. Fájt a lábam, és fájt a lelkem, hogy nem tudok semmit csinálni. Olyan ember vagyok, aki hinni akarja, hogy bármire képes. Emiatt is kezdtem el egy ízületregeneráló gyógynövénykúrát, ami szerencsére elmulasztotta a bajaimat. Csupa olyan gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító van a napi adagomban, amit az egyiptomi és kínai receptúrákban már időszámításunk előtt is használtak. A fűzfakérget a reuma ellen, az indiai tömjénfát a gyulladás kezelésére, a violát az ízületi bajokra. Megszűnt mostanra a gyulladás és a fájdalom is a múlté – tette hozzá a szubrett.

DSC 5497


Bay Évát is megérintette az idősek otthonában tett látogatás.
– Amikor az ember elmúlik 70 éves, akkor elkezd gondolkodni azon, hogy lesz tovább. Gondolom, hogy még egy kicsit otthon tudok élni, de racionálisan elkezd gondolkodni az ember, hogy mi lesz, ha elbutulok, ha rossz egészségi állapotban leszek – kezdte a korábbi televíziós, aki úgy tartja, a mozgás a hosszú élet titka. – Nem szabad elhagyni magunkat, én még mindig edzőterembe járok, sokat sétálok a kutyáimmal – magyarázta Éva.