Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Három évvel a halála után árulta el Bálint gazda özvegye, nem Covidban, hanem daganatos megbetegedése miatt hunyt el férje

Bálint Gazda özvegye mai napig ápolja férje emlékét.

Három éve, 101 éves korában hunyt el Bálint Gazda: az ország leghíresebb kertésze. Özvegye, Antónia beszélt a gyászról, és arról az örökségről, amit férje hagyott az országnak.
– Gyurka minden bizonnyal covidos lett a kórhaázban, mert úgy jelent meg a hírekben, hogy egy 101 éves férfi covidban halt meg. De nem ez okozta a halálát, daganata volt, nem is egy, amiről nem is tudtunk. Siófokon lett rosszul, onnan vitte a mentő Budapestre, én végig vele voltam, végig ott ültem az ágya mellett. Szerette volna, hogy hazahozzam, de az állapota ezt nem engedte meg. Vasárnap, amikor eljöttem tőle, fel nem merült bennem, hogy az az utolsó találkozásunk. Alig értem haza, amikor telefonáltak a kórházból, hogy meghalt – nyilatkozta a Best magazinnak a néhai gazda felesége azt az időszakot.
Mint mondja, sokszor megesik, hogy idegenek elsétálnak a házuk mellett, és azt kérik tőle, hadd nézhessék meg a kertjüket.
– Most júniusban, ahogy jött a halálának, majd a születésnapjának az évfordulója, sokan elséétáltak a házunk előtt, és azt kérték tőlem, engedjem be őket, hadd nézzék meg, hol élt, milyen kertről gondoskodott Gyurka. Soha nem felejtem el, ebéd után lepihent és éppen elaludt, amikor délután becsöngettek hozzánk, hogy megnéznék, milyen a kertész kertje. Mondtam, alszik éppen, nem ébresztem föl. Amikor elmeséltem, hogy mi történt, kikaptam tőle, hogy hogyan gondolom, hogy bárkit is elküldök. Ezért azt hiszem, hogy ha élne, ő is beengedte volna ezeket az érdeklődőket, így én is örömmel tártam ki előttük a házunk ajtaját. Az otthonunk, a kert szívesen látogatott hely lett, és ez egy életre kötelez engem arra, hogy itt is őrizzem Gyurka emlékét – mesélte az özvegy.

Fotó: TV2