Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zalatnay Sarolta: 60 ezer a nyugdíjam, ha nincs havonta négy fellépésem, nem tudok megélni

Előadói jogdíjakból is kap valamennyit, de nem eleget.

A Mandiner szólaltatta meg Zalatnay Saroltát egy rövid interjú erejéig, melyben az énekesnő szót ejtett arról is, miből él jelenleg. Nem meglepő mód: ennek részét képezi az éneklés, amire anyagi szempontból is szüksége van.
Hatvanezer forint a nyugdíjam, gyorsan teszem hozzá, azért csak ennyi, mert sok zenésztársammal együtt hiába fizettünk nyugdíj-járulékot 1989-ig, nincs nyoma a rendszerben, így nem is számít bele a nyugdíjunkba. Az előadói jogdíjból is jön valamennyi pénz, de ha nincs havonta négy fellépésem, akkor nem tudok megélni – árulta el..
Hogy ez mennyire komoly, arra Zalatnay azt mondja, „a legkomolyabb”.
Amíg bírom kondival, addig csinálom, és továbbra is csak élőben vagyok hajlandó énekelni, de úgy is eljön az a pont, amikor már nem lesz erőm rá, ám akkor nem tudom mi lesz. Sokszor eszembe jut, hogy amikor a hatvanas években kint voltunk Londonban az Omegával, azt mondták, maradjak kint, sztár lehetek. Nem maradtam, mert nekem anyu volt a mindenem és azért sem, mert magyar vagyok és ragaszkodom ma is a hazámhoz mondta az énekesnő, majd hozzátette, ha akkor Londonban marad, lehet, ma már nem arról kellene beszéljen, hogy 60 ezer forint a nyugdíja.